Het Kruis van Licht in de Cirkel van Licht

Het Kruis van Licht in de Cirkel van Licht: de mens met de voeten op de aarde, zijn hoofd in de hemelen en zijn armen uitgestrekt in dienstbetoon en offervaardigheid, de mens (met zijn 4 initiaties water-lucht-vuur-aarde in de Spirit) wordt omgeven en omhuld in de universele cirkel van licht en liefde, het oude symbool van de zon (punt in de cirkel). Zie ook hier (onderaan).

De Zespuntige Ster/ ChristusSter: schijnt op het centrum van het kruis en wordt gevormd door het samenvloeien van twee piramides (met de punt naar boven is jouw aspiratie, met de punt naar beneden is de Goddelijke inspiratie) en is het symbool van de volmaakte mens in het licht van de geest. 

De Shamrock: (Iers) klavertje drie = 3 eenheid (geest-lichaam-ziel, bron-verloop-bestemming etc).

Stillpoint: stilte = balans in de shamrock = inzicht =

bewustzijn.

De Zonneschijf met Vleugelen

De Zonneschijf met Vleugelen:

Er is geen beperking voor iemands ziel behalve die welke de ziel zichzelf oplegt ....

....Denk daarom aan het hebben van een paar vleugels op je schouders, aan een gevleugelde schijf. Deze schijf is het symbool van de zon; en de zon is, natuurlijk, de Christus-geest. De vleugels duiden

de kracht van de ziel aan om te vliegen - om boven je beperkingen uit te stijgen (White Eagle).

De zon is ook het symbool van stillness, stilte (basis van het spirituele universum). De vleugels zijn het symbool van motion, beweging en ritme (basis van het materi√ęle universum). Stillness in motion dus.

De Da Vinci figuur

De Da Vinci figuur: de mens in zijn volmaakte heilig geometrische vorm. Je bent het centrum van jouw universum. Jouw waarheid is zoals jij de werkelijkheid observeert.